hantverk

Hantverk

Idag ligger begreppet mathantverk på många sätt i tiden. Mathantverk syftar både på att en förädlad livsmedelsprodukt är gjord för hand och på att den produceras med metoder som kräver så lite tillsatsämnen som möjligt. Den här typen av verksamhet har vår familj sysslat med i årtionden.

Fisk av bästa tänkbara kvalitet har stått i fokus för produktutvecklingen så länge vi har funnits till. Tack vare caféverksamheten har vi fått möjlighet att kontinuerligt och året runt kunna erbjuda äkta mathantverk från skärgården; vardagsmat med festlig glans och festmat med vardagliga inslag.

Smak, kvalitet och identitet

Vi strävar till att även i framtiden kunna skapa produkter med smak, kvalitet och identitet som industrin inte kan ta fram. Vår verksamhet lyfter fram och utvecklar traditionella produkter som är anpassade efter konsumentens krav idag. Människan och handen är närvarande genom hela produktionskedjan och vi använder inga tillsatsämnen.

Närproducerade råvaror

Caféverksamheten inkluderar otaliga produkter som kan klassificeras som hantverk. Vi bakar mycket själva och använder till exempel ofta egna eller närproducerade råvaror då vi tillverkar vår saft och vår sylt. För oss är det helt naturligt att ta tillvara på och skörda det som naturen och de egna trädgårdarna ger. I vår familj har mat och bakverk alltid stått i fokus.

Fisken som vi använder till våra fiskprodukter i cafésortimentet (såsom fisksmörgåsar, smörgåstårtor och så vidare) förädlar vi själva och skärgårdslimpan bakar vi på plats och ställe. Vi bakar otroligt mycket annat också.