kaffekoppar

Café Four C

Café Four C är ett fräscht café med fiskdisk invid torget i Dalsbruk. Fiskdisken är öppen huvudsakligen onsdagar och lördagar. Vi har ett rikligt utbud av både salta smårätter och söta cafédelikatesser.

I caféet råder familjär atmosfär och varm stämning. Här träffar du både bybor och långväga besökare.

Mångsidiga produkter

Vi öppnade då höstmörkret och kylan var som mest påtaglig i november 2014. Vi fick ett varmt mottagande. Vårt planerade koncept – en kombination av fisk och caféprodukter- visade sig fungera. Vi säljer fisk huvudsakligen på onsdagar och lördagar och i det salta cafésortimentet kan man skönja förkärleken till fiskprodukter.

Vi visar gärna upp hur mångsidig fisken är och hur otroligt många goda samt vackra rätter man kan göra av den. Men vi bakar mycket sött bröd också vilket gör att caféet har ett brett sortiment av både söta och salta caféprodukter.

Öppethållning

Vi har öppet dagtid måndag till lördag året runt och ibland överraskar vi också med kvälls- och söndagsöppet. Vi har utskänkningsrättigheter.

Utrymmen hålls rena och fräscha och produkterna håller hög standard och kvalitet. Flexibla skräddarsydda lösningar är en självklarhet för oss.

Titta in på caféet så berättar vi mera!

Clara & Carina

Det är vi- Clara och Carina- som är döttrarna i familjen. Vi är starka, envisa skäriflickor och fiskardöttrar som för det mesta står med fötterna stadigt på jorden. Vi har nog en rätt så realistisk syn på livet. Vi är före detta poliser båda två med cirka 15 års arbete för staten i bagaget. Därtill har Carina flerårig utbildning samt arbetserfarenhet av restaurangbranschen, vilket säkert är en av orsakerna till att vi vågade ta det här steget. Steget ut i ovissheten efter flera år som fast anställda med säker och regelbunden inkomst.

Vi funderade länge på om det finns förutsättningar för oss att fortsätta föräldrarnas beundransvärda livsverk, som starkt är ihopkopplad med våra egna liv och hela vår identitet. Vid sidan av våra ordinarie jobb har vi alltid deltagit i arbetet hos mor och far och det har givetvis format oss till de individer vi är idag. Därför skulle det vara en stor ära att även i fortsättningen ha möjlighet att erbjuda sådana fiskprodukter som vi i familjen tillsammans har utarbetat under decennier.

Väl medvetna om att det småskaliga kustfisket står inför stora utmaningar i framtiden funderade vi om det finns andra sätt att få de redan väletablerade fiskprodukterna och hela verksamheten att leva vidare, även den dagen då eget yrkesmässigt fiske inte längre är praktiskt genomförbart. Vi kom därför att spinna vidare på tankarna kring detta cafékoncept som på ett förtjänstfullt sätt kombinerar flera för oss viktiga världar; fisk, bakverk, mat och kaffe bara för att nämna några. Pannkokt, gott kaffe ska det vara förresten. Kaffet skall vara en njutning, det skall vara gott. Hemma hos mor och far har det nästan varit något magiskt över kaffekokningsritualen. Över den där pannan, över de där kopparna. I caféet har vi koppar och muggar för alla smaker. Gamla, tunna finkoppar som nästintill går i spillror av vinddraget samt förstås starka, robusta muggar som utan risk kan greppas av starkare nypor.

clara carina