Elämäntyö

Suuri osa toiminnastamme perustuu vanhempiemme elämäntyöhön. Ammattikalastajaisämme Börje Holmberg sekä äitimme Marianne ovat tehneet töitä alalla jo vuodesta 1973 ja siitä lähtien he ovat toiminnallaan näyttäneet mitä työ haasteellisella alalla merkitsee.

holmbergs livsverk

Perheyritys vahvoilla juurilla

Vanhempamme aloittivat käytännössä tyhjästä, mutta onnistuivat ajan mittaan kovalla työllä ja periksiantamattomuudella kehittämään kalastuksesta elinkeinon. Ammattikalastajavanhempamme ovat siis tehneet töitä alalla vuosikymmeniä. Kalanjalostuksen astuessa kuvioon tapahtui muutoksia parempaan suuntaan. Tänä päivänä valikoimaamme kuuluu kymmeniä eri kalatuotteita: silakkajalosteita, tuoretta, graavattua sekä savustettua kalaa. Unohtamatta suolattua silakkaa, maustekalaa (vaspuukia) ja monia muita tuotteita. Clara ja Carina ovat omien vakituisten töidensä ohella osallistuneet perheyrityksen toimintaan. Kuten myös Marcus- veli aina tarvittaessa. Ja kaikki kolme aina lapsesta saakka.

Äiti Mariannen perinne

Perinteiden jatkuessa haluamme mielellämme mainita äitimme Mariannen, vaikka hän ei enää ole keskuudessamme. Marianne sairastui syksyllä 2016 aggressiiviseen syöpään, jota ei pystytty parantamaan. Hän jätti meidät suureen suruun ja kaipaukseen 1.7.2017. Marianne oli ainutlaatuinen, vahva, legendaarinen ja ammattinsa osaava nainen. Hänen jättämä perintönsä on uskomattoman tärkeä, ja sitä ei voi mitenkään liiaksi painottaa.

Monet muistavat Mariannen hänen suuresta ja ainutlaatuisesta kiinnostuksesta hyvään ruokaan. Lähinnä kalasta kaikissa muodoissa, mutta myös muista ruuista. Hänen lahjakkuutensa keittiössä ovat tuottaneet monia maukkaita reseptejä ja ruoka-annoksia. Marianne oli kantava voima kalanjalostuksessa ja hänen aikaansaannoksiaan olivat lukemattomat maukkaat kalatuotteet.

fiskestart copy
fiskestart 001 copy

Tieto, mieleenkiinto ja kovaa työtä

Siitä, että  jalostamattomasta kalasta on tähän päivään mennessä pystytty siirtymään monipuolisesti jalostettuun kalaan eri muodoissa, on vaatinut kovaa työtä ja periksi antamattomuutta. Se on vaatinut kykyä inspiroida ja inspiroitua, sekä lisäksi myös ammattiylpeyttä.

Näitä ominaisuuksia ovat vanhempamme meille opettaneet ja painottaneet vuosien ajan. Nyt on meidän vuoromme näyttää, että viesti on mennyt perille.Toivottavasti se on meillä verenperintönä.