Praktiska detaljer

Viggskär I (45 m2) är utrustad med kärl och sängkläder (madrasser, täcken och dynor) för sex personer, medan Viggskär II (37m2) är utrustad för fyra. För överskridande antal gäster debiteras skilt. Sänglinne och handdukar får man gärna ta med sig själv.

Viggskär har ingen elektricitet, så spisen fungerar med gas och kylskåpet fungerar med solenergi. Solcellspanelerna producerar energi också till lampornas belysning. Mobiltelefoner samt andra elektriska kommunikationsredskap kan laddas med hjälp av en adapter som finns i respektive stuga, förutsatt att ni har egna laddare med. Solenergin är ändå främst avsedd för stugornas lampor och kylskåp. Själva stick- kontakterna kan inte och får heller inte användas för andra ändamål/elektriska apparater.

Vatten hämtar man från holmens egen borrbrunn. Hyresvärden förser stugorna med gas och uppbär heller igen extra avgift för detta. Grilltaket är gemensamt för båda stugorna.  Strandbastun är också gemensam för båda stugorna, och hyresgästerna kan vid behov självmant komma överens om eventuella bastuturer. Trivselrummet i anslutning till bastun ingår inte i priset. Bakom bastun finns däremot en skyddad terrass som är fri att använda. Strandremsan nedanför bastun karaktäriseras av en för skärgårdsförhållanden typisk sand/stenbotten, men den lämpar sig för simning även för barn. I stranden finns en roddbåt som är avsedd för båda stugornas gäster. Det är också möjligt att hyra en liten öppen båt med en 4 hk aktersnurra för 80 euro/vecka + eget bensin och/eller en större Rönnqvist 500 öppen båt + 30 hk Suzuki aktersnurra för 200 euro/ vecka + eget bensin. Båtarna bör hanteras varsamt och användas försiktigt och i enlighet med god sjömanssed. Kom ihåg att ta med egen flytväst. Båtarna bör både användas och förtöjas så att de inte skadas eller går sönder.

Prisuppgifter och övrigt

En båttransport tur/retur från Uddis hyresvärdes hemhamn (Kiluddsvägen 131, 25879 Dragsfjärd) ingår i priset. Övriga transporter (exempelvis butiksresor) enligt överenskommelse och skild debitering.

Vi hyr ut stugorna för minst en vecka i taget. Bytesdag på söndag.

Viggskär I ( 6 personer) kostar 550 euro / vecka.

Viggskär II ( 4 personer) kostar 500 euro / vecka.

Längre tider och under lågsäsong enligt överenskommelse.

Liten båt med 4 hk aktersnurra: 80 euro / vecka ( eget bensin).

Större öppen båt ( Rönnqvist 500) med 30 hk aktersnurra: 200 euro/ vecka ( + eget bensin)

Sänglinne och handdukar 30 € / set / vecka.